Het boek begint...
Ergens in
Zuid-Frankrijk...
Kamperen op ons terreintje. Nou ja, zo klein is het niet; het omvat de boerderij, daaromheen wat weiland voor klein vee, wat landbouwgrond voor groente-en fruitteelt, en bovenal zo'n 4hectare aan gevarieerd bos. Diverse diersoorten , een flora die nog niet is aangetast door bodem- of luchtvervuiling.
Beneden -je hebt hier ook een boven en daar is de boerderij- stroomt de Malagouste, een beekje dat uitmondt in de Tarn. Langs deze beek kun je plekjes vinden die we oases noemen, en waar een kampeerliefhebber graag zijn kamp zou willen maken.
Tot rust komen in een oase, kracht opdoen voor de tocht door de woestijn.Zonder buren, met veel privacy, en met veel, héél veel natuur om je heen. Geen gepreek over Yin of Yang maar de voelbare kracht van de bomen, de dieren, de planten, de aarde. Lekker plonzen in de beek.


Voor de kampeerder is een minimum aan voorzieningen aanwezig. Elke oase heeft een primitief toilet en bevindt zich langs de beek. Op de boerderij kan je 's avonds mee-eten. Telefoon en wasmachine zijn daar eveneens,'s Ochtends kun je hier brood halen. Wat vertier betreft weten we hier in de buurt wel wat dingen te doen. De GR36 loopt bijvoorbeeld langs het terrein en in overleg wordt er bij de boerderij een kampvuur gehouden. Kinderen kunnen met Jeanette een afspraak maken om brood te bakken en dieren te verzorgen. Maar bovenal is het aan uzelf, zelfredzaamheid is één van de idealen waarmee deze plek tot stand is gekomen.
Jeanette
Uw Gastvrouw: Jeanette Kieboom, stadsmens die de dwingende jachtigheid van de maatschappij inruilde voor een manier van leven waar mens en natuur centraal staan. Ze bakt het brood, zorgt voor de dieren, bewerkt het land, en is algemeen steun en toeverlaat op le Magnerès.


Uw Gastheer: Sjaak Kuiters, kunstenaar en maker, de vormgever van de oases, beheerder van het bos. Koos voor een bewuste levenswijze, en combineert dit graag met een goed glas, een kampvuur, en een gezellig gesprek.

Sjaak


VOORPAGINA PRAKTISCHE DETAILS FOTOS VAN DE PLEK WAT WE NOG MEER KWIJT WILLEN ONS E-MAILEN